Свинско с гъби Дончо

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г свинско бонфиле
чили сос за декориране
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
1 с. л. горчица
1 с. л. заквасена сметана
1-2 с. л. брашно за паниране
2 с. л. сладкарска сметана
1/2 морков
1 стрък пресен чесън
50 г краве масло
100 г стерилизирани гъби
туршия за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Свинско с гъби Дончо
Филето се нарязва на мадальони. Медальоните се намазват с горчица, поръсват се със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се запържват в олио до златисто (изваждат се преди да са напълно готови).
2
Свинско с гъби Дончо 2
Чесънът се нарязва наситно и се запържва. Добавя се нарязаният на тънки жулиени (настърган) морков и се наливат около 100 мл вода. Медальоните се връщат в получения сос, поръсват се с малко сол и черен пипер и всичко се задушава около 10 минути.
3
Свинско с гъби Дончо 3
В тигана при месото се прибавят предварително смесените заквасена и сладкарска сметана и хубаво се разбърква. Оставя се да къкри още малко, след което се сваля от котлона.
4
Свинско с гъби Дончо 4
Маслото се разтопява в тиган, сипват се нарязаните на едри парчета гъби и се запържват. Гъбеният сос се прехвърля в тигана, в който са били медальоните, и се разбърква добре.
5
Свинско с гъби Дончо 5
Готовите медальони се поставят в порционна чиния и се поливат със соса. Сипва се от гъбите, отстрани се декорира с капки чили сос, гарнира се с туршия и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: