Свинско с чушки и домати на фурна

Чудесно ястие с крехко месо и летни зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 30.08.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 свински бонфилета
4 домата
2 червени чушки
2 глави лук
4 скилидки чесън
2 с. л. зехтин „Помаче“
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
2 с. л. мед
4 стръка пресен риган
сокът от 1/2
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Свинско с чушки и домати на фурна

Бонфилето се почиства от ципите и се нарязва на едри парчета. Запържва се в  сгорещения зехтин „Помаче“.

 


2
Свинско с чушки и домати на фурна 2

Доматите се  почистват и се нарязват на едри кубчета, чушките също. Слагат се в тава и се прибавят лукът, нарязан наедро, листенцата риган, зехтинът „Екстра върджин“, скилидките чесън, нарязани наедро, медът, сол, черен пипер и лимоновият сок. Разбърква се.

 


3
Свинско с чушки и домати на фурна 3

Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. После отгоре се подрежда месото и се овкусява със сол и черен пипер.

 


4
Свинско с чушки и домати на фурна 4

Пече се за 10 минути на същата температура и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2020
Пекох с около 7 минути повече и стана прекрасно
2.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2013
Не съм гледала видео на рецептата и не знам крайния резултат какъв е , но с това време за печене което е дадено, зеленчуците остават полусурови, защото има домати и лимонов сок , и киселината не позволява бързото омекване на лука, чесъна и чушките особено ако са по месести. Сигурно зависи и от съда в който се пече колко е дебела тавата, аз го направих в йена, а и от фурната. Аз нямам вентилатор така че за да се задушат по добре зеленчуците прибегнах до покриване с алуминиево фолио за да не остане без сос. Коства ми около 1час и нещо а не 35 мин както е показано. Но яденето е невероятно вкусно и с чаша добро червено вино е ненадминато.Препоръчвам го горещо.
1.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2013
Не съм гледала видео на рецептата и не знам крайния резултат какъв е , но с това време за печене което е дадено, зеленчуците остават полусурови, защото има домати и лимонов сок , и киселината не позволява бързото омекване на лука, чесъна и чушките особено ако са по месести. Сигурно зависи и от съда в който се пече колко е дебела тавата, аз го направих в йена, а и от фурната. Аз нямам вентилатор така че за да се задушат по добре зеленчуците прибегнах до покриване с алуминиево фолио за да не остане без сос. Коства ми около 1час и нещо а не 35 мин както е показано. Но яденето е невероятно вкусно и с чаша добро червено вино е ненадминато.Препоръчвам го горещо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: