Свинско с червен фасул и зелени домати

Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г свинско месо от бут
400 г консерва червен фасул
250 г консерва царевица
4 червени домата
3 зелени домата
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 глава лук
1/2 ч. ч. олио
1 ч. л. сушен риган
1 ч. л. кимион
1 ч. л. сол
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Свинско с червен фасул и зелени домати
Лукът се нарязва на полумесеци, месото – на тънки ивички.
2
Свинско с червен фасул и зелени домати 2
Олиото се загрява в тенджера, сипва се лукът и се запържва за 1-2 минути. След това се добавят ивичките месо и се пържат 4-5 минути на силен огън. Чесънът и зелената чушка се нарязват наситно, слагат се при месото и всичко се задушава около 10 минути на тих огън под капак.
3
Свинско с червен фасул и зелени домати 3
Зелените домати се нарязват на малки кубчета, червените домати се пюрират и заедно се изсипват при задушените зеленчуци.
4
Свинско с червен фасул и зелени домати 4
Добавят се консервираните червен фасул и царевица. Посолява се, подправя се с кимион и риган и се оставя да къкри 15-20 минути на слаб огън. При сервиране всяка порция се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: