Свинско с бамя

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г свинска плешка
1/2 кг замразена бамя
30-40 г глава целина
2 глави лук
1 морков
5-6 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 лимон
15-20 бр. черни маслини
3 скилидки чесън
3-4 стръка магданоз
2-3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Свинско с бамя
Месото се нарязва на едри парчета. Запържва се в предварително загрятото олио. Когато парчетата се запържат от едната страна, се разбъркват и заедно с нарязания наситно лук се задушават 20 минути под капак.
2
Свинско с бамя 2
Морковът се нарязва на кръгчета, целината – на малки кубчета. Добавят се към задушеното месо. Поръсва се с червен пипер, добавя се доматеното пюре, посолява се. Налива се топла вода, така че да покрие месото. Задушава се още 15-20 минути под капак, след което се добавя бамята и се поръсва с чубрицата.
3
Свинско с бамя 3
Сосът се приготвя, като чесънът се смачква и се поставя в купа заедно с нарязаните надребно маслини, сока и кората на един лимон, зехтина, наситнения магданоз. Сместа се изсипва при месото и хубаво се разбърква.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: