Свинско руло с ябълкова плънка

Бляскав резултат, подходящ за романтична вечеря на свещи
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле (цяло парче)
1 глава лук
1 червена ябълка
2 скилидки чесън
150 мл ябълков сайдер
1 ч. л. дижонска горчица
3 с. л. зехтин
1 с. л. ябълков оцет
1 стрък розмарин
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско руло с ябълкова плънка
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в 1 с. л. от зехтина, заедно с клонката розмарин. Добавя се обелената и нарязана на кубчета ябълка и се налива оцетът.

2
Свинско руло с ябълкова плънка 2
След 1–2 минути се дърпа от огъня, розмаринът се отстранява и плънката се оставя да се охлади леко.
3
Свинско руло с ябълкова плънка 3
Месото се почиства от ципата, разрязва се напречно на мускулните влакна така, че да се разтвори и да се получи цял лист.
4
Свинско руло с ябълкова плънка 4
Овкусява се със сол и черен пипер и отгоре се разпределя плънката.
5
Свинско руло с ябълкова плънка 5
Завива се на руло.
6
Свинско руло с ябълкова плънка 6
Завързва се с конец и се овкусява със сол и черен пипер и отвън.
7
Свинско руло с ябълкова плънка 7
Запържва се в останалия зехтин до златисто от всички страни.
8
Свинско руло с ябълкова плънка 8
След което се пече 15–20 минути в загрята на 200 градуса фурна. Изважда се и се оставя да почине 5–10 минути.
9
Свинско руло с ябълкова плънка 9
Съдът се деглазира със сайдера.
10
Свинско руло с ябълкова плънка 10
Добавя се горчицата.
11
Свинско руло с ябълкова плънка 11
Овкусява се със сол и черен пипер. Сосът се прецежда и се добавя маслото.
12
Свинско руло с ябълкова плънка 12
Месото се поднася нарязано на шайби, полято със соса.



Съвет:
Извадете свинското контрафиле от хладилника 15–20 минути преди да започнете да го готвите, за да се отпусне. Ако започнете да го готвите студено, има опасност отвън да прегори, а отвътре да остане недобре сготвено.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: