Свинско руло с моцарела и сотирани репички

Месото е овкусено с маслинова паста и е запечено на тиган. Репичките сотираме в масло с орехи и мента
Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2012
Свинско руло с моцарела и сотирани репички
 
Необходими продукти:
2 бр. свинско бонфиле (всяко по 250 грама)
125 г пушено сирене „Моцарела”
2 с. л. маслинова паста
1 с. л. зехтин
6 листа босилек
сушена леворда на вкус

за репичките:
4 връзки репички (средно големи)
50 г орехи
30 г краве масло
2 стръка мента
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско руло с моцарела и сотирани репички

Бонфилетата се обезципяват и краищата се изрязват. Отварят се с нож и се изтъняват, така че да се получат два листа.


2
Свинско руло с моцарела и сотирани репички 2

Овкусяват се с леворда и черен пипер, от двете страни. Вътрешната страна се намазва с маслинова паста, отгоре се разпределя нарязаната на тънки филии моцарела, а върху нея листенца пресен босилек.

 


3
Свинско руло с моцарела и сотирани репички 3

Завиват се две рула и се завързват с конец.


4
Свинско руло с моцарела и сотирани репички 4

Поливат се със зехтина и се запечатват на тиган до златисто-кафяво. После се прехвърлят в тава и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.


5
Свинско руло с моцарела и сотирани репички 5

Репичките се нарязват на две или на четири. Сотират се за кратко в загрятото масло. Прибавят се и орехите. Разбърква се и се свалят от огъня. Подправя се със сол и черен пипер. Накрая се слага нарязаната мента.


6
Свинско руло с моцарела и сотирани репички 6

Готовите рула се разрязват по диагонал и се поднасят с репичките и соса от печенето.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


191 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: