Свинско редено с чушки и картофи

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свински бут
500 мл телешки бульон
3-4 домата
2-3 зелени чушки
2-3 картофа
2 големи глави лук
2 дафинови листа
1 к. ч. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. смлян кимион
бял пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско редено с чушки и картофи
Свинското се нарязва на филии с дебелина около 1 пръст и се поръсва с червен пипер, чубрица, чесън на прах, смлян кимион, бял пипер и сол.
2
Свинско редено с чушки и картофи 2
Овкусените пържоли се изтъняват с помощта на кухненски чук.
3
Свинско редено с чушки и картофи 3
Лукът се нарязва на колелца с дебелина 1 пръст, част от които се поставят в дълбока тава върху 1/3 от олиото.
4
Свинско редено с чушки и картофи 4
Отгоре се подрежда свинското месо, полива се с 1/3 от олиото и се покрива с нарязаните на колелца чушки, картофи и домати.
5
Свинско редено с чушки и картофи 5
Добавят се дафиновите листа и останалото олио.
6
Свинско редено с чушки и картофи 6

Сипва се бульонът, тавата се покрива с фолио и ястието се пече 30 минути във фурна на 250 градуса, след което се намалява до 150-160 градуса и се пече още 1 час.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: