Свинско по тоскански

С аромат на розмарин
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински гърди (без кост)
400 мл бяло вино
200 мл вино „Марсала“
4 скилидки чесън
2 глави лук
2 моркова
2 стръка розмарин
1 с.л. зехтин (+ за намазване)
1 с. л. брашно
1 ч. л. копърово семе
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско по тоскански
В блендер се смесват скилидките чесън, розмаринът, копъровото семе, настърганата кора от лимона и 1 ч. л. морска сол, смила се добре.
2
Свинско по тоскански  2
Върху месото се правят недълбоки прорези като ромбове, в тях се втрива ароматната смес и хубаво се намазва със зехтин. Месото се оставя в хладилник за 4 часа.
3
Свинско по тоскански  3
След това се слага в тава, заедно с нарязаните на едро лук и моркови. Налива се бялото вино и се готви в загрята на 220 градуса фурна с вентилатор за около 20 минути, докато се запече. Градусите се намаляват на 160, с вентилатор и месото се допича до готовност – за около 1 час.
4
Свинско по тоскански  4
Брашното се запържва в 1 с. л. зехтин. Налива се виното и когато алкохолът се изпари, се сипва от течността от печенето на месото, разбърква се.
5
Свинско по тоскански  5
Месото се нарязва и се поднася със соса и по желание с гарнитура от задушен зелен боб.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2024
Извинявам се, очевидно съм объркала рецептата, за която коментирам.
3.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2024
Веднага влиза в любимите ми рецепти! Страхотен нежен вкус, успешно комбинация на продукти, само едно охладено любимо вино му липсва и е достойно за гости!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2016
Страхотна комбинация от аромати :)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
Рецептата е чудесна, въпреки че аз нямах Марсала и се наложи да заменя с друго вино. Резултатът много се хареса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: