Свинско печено в хартия

Сочно и ароматно
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свинска плешка с кост
50 г краве масло (със стайна температура)
1 1/2 с. л. морска сол
1 с. л. кафява захар
2 ч. л. пушен червен пипер
2 ч. л. сух лук
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. чесън на прах


Начин на приготвяне:
1
Свинско печено в хартия
Месото се намазва с маслото.
2
Свинско печено в хартия 2
Пушеният пипер, лютият пипер, лукът, чесънът, черният пипер, кафявата захар и морската сол се смилат в кафемелачка.
3
Свинско печено в хартия 3
Месото се натрива с получената ароматна смес.
4
Свинско печено в хартия 4
От пергаментова хартия се оформя голям плик. Месото се поставя в плика и се затваря много добре.
5
Свинско печено в хартия 5
Пече се 8 часа в загрята на 110 градуса фурна, с вентилатор.
6
Свинско печено в хартия 6
Поднася се с образувалия се по време на печенето сос и с гарнитура по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2020
Не можах да намеря голямо парче плешка с кост. Сготвих го с врат без кост. Стана крехко и вкусно, но доста мазно. Следващия път мисля да го направя без масло.
5.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2019
Много вкусно.
4.
Изпрати
лично съобщение

02.11.2019
Приготвих го със свински бут. Заслужаваше си чакането, стана чудесно.
3.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2019
Направих свинска плешка без кост, стана страшно сочна и вкусна.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2016
Изключително крехко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: