Свинско печено с червено зеле

Пищно ястие с наситен червен цвят, аромат на есен и крехко свинско филе
Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле
100 мл ябълков сайдер
сол и черен пипер на вкус
3 с. л. олио

за зелето:
1 глава червен лук
2 малки глави червено цвекло
500 г червено зеле
50 г сушени сини сливи
2 с. л. червен винен оцет
100 мл сайдер
1 с. л. кафява захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско печено с червено зеле
Месото се запържва от всички страни до златисто в загрятото олио. Прехвърля се в съд за печене и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Свинско печено с червено зеле 2
Залива се със сайдера и се похлупва. Фурната се загрява на 210 градуса с вентилатор. Слага се във фурната и се готви около 20 минути.
3
Свинско печено с червено зеле 3
Лукът се реже на полумесеци, цвеклото на кубчета, а зелето – натънко.
4
Свинско печено с червено зеле 4
В същия съд от месото се запържва лукът, деглазира се с оцета, добавя се цвеклото и се пържи още 10 минути.
5
Свинско печено с червено зеле 5
Сипва се и зелето, поръсва се със захар и се овкусява със сол и черен пипер. Слагат се и сливите, налива се сайдерът, похлупва се и се готви 20 минути на слаб огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: