Свинско "Мартиник"

Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свинско месо от бут
2 домата (300 г)
1 патладжан
1 глава лук
1 кубче зеленчуков бульон
4-5 с. л. олио
1 с. л. винен оцет
200 г ориз
сокът от 1/2 лимон
10 стръка магданоз
2 скилидки чесън
1 зелена чушка
1 с. л. горчица
1 ч. л. смлян кориандър


Начин на приготвяне:
1
Свинско
Патладжанът се нарязва на филийки, посолява се и се оставя настрана, за се отцеди горчивият сок. Месото се нарязва на малки късове, лукът – наедро. Загрява се олиото, месото се запържва и след 1-2 минути се добавя лукът.
2
Свинско
Оризът се измива добре и се изсипва в 600 мл вряща подсолена вода. Налива се лимоновият сок и се вари до готовност.
3
Свинско
Чесънът, чушката, магданозът, горчицата, кориандърът, чилито и солта се смилат заедно. Получената паста от подправки се добавя към месото заедно с нарязаните на кубчета домати.
4
Свинско
Наливат се около 180 мл вряла вода (трябва да стигне до горната част на продуктите), стрива се бульонът и се налива винен оцет. Задушава се 20 минути под капак.
5
Свинско
Добавя се нарязаният на кубчета патладжан, разбърква се и се задушава още 15 минути. Ястието се сервира с гарнитура от ориз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: