Свинско кордон бльо със спанак и сирене

Крехко месо, с ароматна пролетна плънка и хрупкава кехлибарена кора
Източник: Бон Апети
Дата: 26.04.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинско контрафиле
400 г пресен спанак (почистен)
150 г българско козе сирене
1 скилидка чесън
2 с. л. краве масло
3 с. л. зехтин
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
царевично брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Свинско кордон бльо със спанак и сирене

Свинското филе се обезципява, след това се нарязва на 10 тънки филийки. Подправя се със сол и черен пипер от двете страни.

 


2
Свинско кордон бльо със спанак и сирене 2

Спанакът се запържва в маслото, заедно с наситнения чесън. Когато омекне, се овкусява с индийското орехче, сол и черен пипер. Козето сирене се нарязва на тънки парчета.

 


3
Свинско кордон бльо със спанак и сирене 3

Върху половината от парчетата месо се поставя от спанака, отгоре сирене и се покрива с второ парче месо. От всички страни се затварят с клечки за зъби.

 


4
Свинско кордон бльо със спанак и сирене 4

Така подготвените свински контрафилета се овалват в царевично брашно и се пържат в зехтин от двете страни, по 4–5 минути, до златисто. Преди поднасяне клечките за зъби се отстраняват.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: