Свинско филе със зеленчуци

Рецепта от белгийската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г свинско бонфиле
400 мл готварска сметана
100 г микс от целина, морков и броколи
4 жълтъка
2-3 с. л. галета
сос от печено месо
100 г краве масло
1 глава чесън
1 връзка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Свинско филе със зеленчуци
Месото се запича за 10 минути в предварително загрята фурна при температура 200-220 градуса.
2
Свинско филе със зеленчуци 2
Маслото се слага в купа и се смесва с нарязаните наситно чесън и магданоз.
3
Свинско филе със зеленчуци 3
Запеченото месо се намазва с приготвения персиляд, поръсва се добре с галета и се пече още 10 минути.
4
Свинско филе със зеленчуци 4
Зеленчуците се бланшират. След това се отцеждат от водата, слагат се в намазнено тимбалче, поливат се със смесените жълтък и сметана и се пекат до кулинарна готовност.
5
Свинско филе със зеленчуци 5
Готовото месо се нарязва на филии под ъгъл 40 градуса, гарнира се със задушените зеленчуци, отстрани се сипва от соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: