Свинско брачоле

Месно руло с богата и вкусна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 свински бонфилета (800 г)
100 г бекон от свински бузи „Гуанчале“ (тънко нарязан)
100 г сирене „Скаморца“
50 г сирене „Пекорино“
50 г краве масло
50 г галета
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 глава лук шалот
1/4 връзка магданоз
2 стръка мащерка

за гарнитурата:
50 мл зехтин
2 връзки пресен лук
1 връзка дребни моркови
1/4 връзка магданоз
2 с. л. светъл балсамов оцет
1 ч. л. мед
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско брачоле
Лукът шалот и чесънът се наситняват и се запържват на умерен огън в половината от зехтина. Добавя се галетата и щом се позапържи, съдът се дърпа от огъня.
2
Свинско брачоле 2
Скаморцата се нарязва на гредички.
3
Свинско брачоле 3
Пекориното се настъргва.
4
Свинско брачоле 4
Магданозът и мащерката се наситняват.
5
Свинско брачоле 5
Свинските бонфилета се почистват от ципите.
6
Свинско брачоле 6
Изтъняват се хубаво с нож, така че да се получат два тънки листа месо.
7
Свинско брачоле 7
Върху тях се подрежда беконът, а отгоре – скаморцата. Поръсват се галетата, пекориното, мащерката и магданозът.
8
Свинско брачоле 8
Завиват се стегнати рула и се завързват през 2–3 см.
9
Свинско брачоле 9
След това се разрязват на по-малки парчета между възлите.
10
Свинско брачоле 10
Месото се запържва (на два пъти) от едната страна в останалия зехтин.
11
Свинско брачоле 11
Обръща се и се добавя маслото.
12
Свинско брачоле 12
Пържи се, като месото се полива постоянно с мазнината.
13
Свинско брачоле 13
Морковите се обелват (ако са дебели, се разполовяват).
14
Свинско брачоле 14
Лукът се почиства и горната част на перата се маха.
15
Свинско брачоле 15
Магданозът, оцетът, зехтинът, медът и солта се разбъркват и зеленчуците се заливат със сместа.
16
Свинско брачоле 16
Пекат се за 10–15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
17
Свинско брачоле 17
Месото се сервира със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: