Свинско бонфиле върху канапе от карамелизирани круши

Поднесени със сладко–кисел сос
Източник: Bettyna Venkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 25.10.2023
Свинско бонфиле върху канапе от карамелизирани круши
Свинско бонфиле върху канапе от карамелизирани круши
 
Необходими продукти:
600 г свинско бонфиле
100 г синьо сирене
1 с. л. зехтин или олио
сол и черен пипер на вкус

за крушите:
2 круши
120 г захар
40 мл коняк

за соса:
300 мл червен винен оцет
140 г захар
60 г доматено пюре
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на медальони и се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се в мазнината от двете страни до златисто. След това върху всеки медальон се слага парче синьо сирене и се запича в загрята на 180 градуса фурна за около 6-7 минути.
2
Захарта се карамелизира в силно загрят тиган. Когато добие лек кафяв отенък, се слагат крушите, оставят се за 1-2 минути, като се внимава захарта да не потъмнее и накрая се налива конякът, фламбира се и се оставя още 2-3 минути на огъня.

3
В касерола се загрява оцетът, добавят се захарта, доматеното пюре и сол на вкус. Оставя се на котлона, докато сосът се сгъсти.
4
Месото се поднася с фламбираните карамелизирани круши и сладко-киселия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


289 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: