Свинско бонфиле със зеленчуков сос

Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2010
Свинско бонфиле със зеленчуков сос
 
Необходими продукти:
1 кг свинско бонфиле
100 г моркови
2 скилидки чесън
100 г целина
2 зелени чушки
1 кубче зеленчуков бульон
1 връзка магданоз
2 с. л. сметана
1 с. л. бял балсамов оцет
200 мл бяло вино
3 с. л. зехтин
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филето се осолява и се пече на скара от всички страни по 2 минути, след което се запича във фурна на 220 градуса 7–10 минути.
2
Чушките и морковите се режат на кубчета и се задушават в зехтина, като се добавят бульонът, оцетът, виното и 200 мл вода. Оставят се да се задушават на тих огън 20–30 минути. Ако течността се изпари, се добавят още 100 мл вода.
3
Накрая се овкусява с наситнените магданоз, чесън и целина и със сол и пипер, добавя се сметаната и всичко се пасира. Редуцираният пасиран сос се сипва в сосиери и се поднася с месото.
 
 
Съвет:
Към соса може да добавите и други зелени подправки и зелен фасул.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: