Свинско бонфиле със зелена салца

Източник: Бон Апети
Дата: 10.07.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 цели парчета свинско бонфиле (по 400 г всяко)
1 с.л. дижонска горчица
2 с.л. зехтин
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

за салцата:
2 скилидки чесън
1 с.л. каперси
50 г белени шамфъстъци
4 филета аншоа
1-2 връзки магданоз
2 стръка босилек
1 стрък мента
2 с.л. червен винен оцет
50 мл зехтин екстра върджин
50 мл вода

за сервиране:
чери домати на клонка
печени картофи


Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле със зелена салца
Бонфилето се почиства от жилите и ципата, натърква се с чесън, намазва се със зехтин и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Свинско бонфиле със зелена салца 2
Пече се на грил до златисто от всяка страна.
3
Свинско бонфиле със зелена салца 3
Малко преди да се отстрани от огъня се намазва с горчица.
4
Свинско бонфиле със зелена салца 4
Доматите се намазват със зехтин и се пекат на грила.
5
Свинско бонфиле със зелена салца 5
Всички продукти за салцата се слагат в блендер и се пюрират. Накрая се добавя водата и се смила отново.
6
Свинско бонфиле със зелена салца 6
Месото се поднася с печени картофи, домати и салца.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: