Свинско бонфиле със сос от хрян

Крехко месце, поднесено с изкусителен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинско бонфиле
250 г корнфлейкс (без захар)
1 ч. л. суха мащерка
200 г заквасена сметана
3 с. л. хрян (от буркан)
1 зелена ябълка
2 яйца
1 с. л. зехтин (+ за поливане)
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско бонфиле със сос от хрян
Бонфилетата се почистват от ципите и се нарязват косо, на парчета.
2
Свинско бонфиле със сос от хрян 2
Овкусяват се със сол, черен пипер и мащерката.
3
Свинско бонфиле със сос от хрян 3
Яйцата се разбиват в купа. В две други отделни купи се сипват брашното за овалване и добре натрошеният корнфлейкс.
4
Свинско бонфиле със сос от хрян 4
Месото се овалва в брашното и се изтупва от излишното.
5
Свинско бонфиле със сос от хрян 5
След това се потапя в яйцата и се отцежда.
6
Свинско бонфиле със сос от хрян 6
Накрая се овалва в корнфлейкса.
7
Свинско бонфиле със сос от хрян 7
Бонфилетата се подреждат в тава, покрита с пергаментова хартия, поливат се с малко зехтин и се пекат около 10 минути в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор.
8
Свинско бонфиле със сос от хрян 8
През това време се приготвя сосът за месото, като ябълката се обелва, почиства се от семките и се нарязва на малки кубчета. Запържва се в 1 с. л. зехтин и се готви, на слаб огън, докато омекне.
9
Свинско бонфиле със сос от хрян 9
След това се намачква и леко се охлажда.
10
Свинско бонфиле със сос от хрян 10
Заквасената сметана се разбърква с хряна и се овкусява със сол и черен пипер. Прибавя се ябълковото пюре и отново се разбърква.

11
Свинско бонфиле със сос от хрян 11
Свинското бонфиле се поднася със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2016
Добре се получи
7.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2015
сготвих тази рецепта с пилешко месо.Печенето ми отне 30 мин на 180 градуса без вентилатор.
6.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2015
Станаха вкусни сосът също Но времето за печене се оказа малко поне в моя случай
5.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2015
И на мен ми се получи на вентилатор, но за около 30 минути на оказаната температура :) След 10 минути месото беше още сурово. Много вкусни бяха филенцата! :)
4.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2015
Ако се пече без вентилатор, температурата трябва да е 210 градуса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: