Свинско бонфиле с розмарин и сос „Порто“

Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2010
Свинско бонфиле с розмарин и сос „Порто“
 
Необходими продукти:
800 г свинско бонфиле
2 стръка розмарин
2 с. л. зехтин
600 г бейби моркови
2 с. л. краве масло
сол и бял пипер на вкус
150 г червен лук
2 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
300 мл „Порто“
1 с. л. краве масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Месото се натрива със сол и пипер и по цялата му дължина се набучва с клонките розмарин. Запечатва се от всички страни в тиган със зехтина и се пече 6–7 минути на 200 градуса.
2
Морковите се режат във форми по желание и се варят до омекване, но не трябва да са разварени. Отцеждат се и се сотират 2–3 минути в маслото.
3
Лукът за соса се наситнява и се глазира за 3–4 минути в зехтина, добавя се пюрето и се сипва портото. Добавя се и сосът от печеното месо. Течността се вари, докато се редуцира на половината, добавя се маслото и тиганът се дръпва от огъня, като сосът се бърка непрекъснато до хомогенизиране.
4
Месото се нарязва на филийки, залива се със соса и отстрани се разпределят морковите. Украсява се с розмарина и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: