Свинско бонфиле с моркови и чесън

Източник: healthandwellness
ТИТЛА: Чирак
Дата: 31.01.2010
Свинско бонфиле с моркови и чесън
 
Необходими продукти:
свинско бонфиле
1 кг моркови
2 големи глави чесън
картофи
1 дафинов лист
черен пипер
сол ("Вегета" или зеленчуков бульон)
1 шепа портокалови корички (корите се нарязват на тънки и
краве масло на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чесънът се обелва и се нарязва на колелца, морковите - шайби или кубчета. Месото се накълцва на шайби с дебелина 4-5 см, дафиновият лист се чупи на две.
2
Морковите, чесънът и портокаловите кори се смесват и се подреждат в йенска тенджера, като се прави ред от зеленчуковата смес, ред месо, процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите, наситненият дафинов лист се поръсва между редовете.
3
Прибавят се подправките и най-отгоре се прави "було" от нарязани на шайби картофи. Сипва се вода почти до горе, като самите картофи се оставят да се задушат от парата. Най-отгоре се слага маслото, поставя се капакът и се пече. Аз бих ви препоръчала да опитате и с телешко месо, с пиле също става превъзходно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


246 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: