Свинско бонфиле с картофи и каперси

Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2010
Свинско бонфиле с картофи и каперси
 
Необходими продукти:
400 г свинско бонфиле
450 г картофи
1/2 глава лук
3 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
1/2 с. л. мариновани каперси
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филето се почиства от жилите, ако е необходимо, и се овкусява със сол и пипер, след това се намазва добре с 2 с. л. от зехтина. Оставя се да престои около 15 минути в хладилник.
2
През това време се приготвят картофите, като се белят и режат на шайби. Сваряват се в подсолена вода, но е важно да не се преварят и разпаднат.
3
Месото се реже на 6 ленти, от които се изплитат две плитки. Запичат се по 2 минути от всяка страна в маслото и останалия зехтин, след това се увиват около метален ринг или огнеупорен съд, закрепват се с дървен шиш и се прехвърлят в тавичка. Пекат се 5–6 минути на 200 градуса.
4
Картофите се запържват за 2–3 минути в мазнината от месото, като се добавят лукът, нарязан наситно, и чесънът. Отстраняват се от огъня и към тях се добавят каперсите. Ястието се поднася, като плитките месо се поставят върху картофите и каперсите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: