Свинско "Атанасов"

Източник: Бон Апети
Дата: 18.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г свински бут
1 ч. л. кимион
1 ч. л. чубрица
черен пипер на вкус
брашно за паниране
олио за пържене
1/2 буркан стерилизирани домати
2 глави лук
1 суха чушка
3-4 с. л. олио
1 щипка копърово семе
1 дафинов лист
400 г замразена бамя
1/2 ч. ч. натурално нишесте
1 ч. л. сух копър
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сол
1 кубче зеленчуков бульон
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Свинско
Месото се нарязва на шницели. Поръсват се с кимион, чубрица, черен пипер и сол. Начукват се и се оставят да отлежат 30 минути.
2
Свинско
След това шницелите се овалват в брашното и се пържат в предварително загрято олио по 3-4 минути от всяка страна. Изваждат се върху салфетка.
3
Свинско
Чушката се изпича на сух тиган. Лукът се нарязва наедро и се запържва в предварително загрятото олио. Когато се зачерви, се добавят доматите, подправя се със сол и дафинов лист. Къкри 15 минути.
4
Свинско
Натрошава се чушката и се подправя с копърово семе. След това дафиновият лист се отстранява, сосът се пюрира и се претрива през цедка.
5
Свинско
Нишестето се смесва със сух копър, червен пипер и сол, стрива се бульонът и се налива малко студена вода, така че да стане гъста кашичка. Бамята се овалва в панировката и се пържи в предварително загрятото олио. Изважда се върху салфетка.

6
Свинско
Шницелите се сервират с гарнитура от панирана бамя и доматен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: