Свински вратни пържоли със сос от тъмна бира и гъби

Вкусни и сочни вратни пържоли
Източник: Desislava Genova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 26.06.2019
Свински вратни пържоли със сос от тъмна бира и гъби
 
Необходими продукти:
4-5 вратни пържоли
300 г гъби
1 глава лук
2 скилидки чесън
350 мл тъмна бира
3-4 стръка прясна мащерка
30 г краве масло
2 с.л. зехтин
1 ч.л. царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Месото се овкусява със сол и пипер и се запържва за кратко от двете страни в 1 с.л. сгорещен зехтин. Изважда се и се оставя настрана.
2
Гъбите се почистват и се нарязват на едри парчета. Запържват се с маслото и 1 с.л. зехтин в тигана от месото.
3
След 7-8 минути се добавят ситно нарязаните лук и чесън. Щом и те се запържат, се налива тъмната бира. Овкусява се със сол и черен пипер и се добавя мащерката. Сосът се готви около 15 минути на умерен огън.
4
Връща се месото, заедно със сока, който се е отделил. Силата на огъня се намалява и се слага капак. Пържолите се готвят в соса 20-30 минути, докато месото стане напълно готово, а сосът се сгъсти. Ако сосът е рядък, добавете разтвореното в 50 мл вода нишесте.
5
Пържолите се поднасят със соса и топъл хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: