Свински вратни пържоли с туршия

Източник: Бон Апети
Дата: 27.01.2012
Свински вратни пържоли с туршия
 
Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли с кост (всички около 1,2 кг
800 г туршия
1 ч. ч. телешки бульон
2 с. л. светъл соев сос
3 с. л. сос „Уорчестър” (бренди)
2 с. л. олио

за ароматната сол:
4 с. л. морска сол
1/2 с. л. червен пипер
1/2 ч. л. чипотле или друг лют пипер
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. сминдух
1 дафинов лист
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. черен синап
1 ч. л. бял синап


Начин на приготвяне:
1
Свински вратни пържоли с туршия

Всички подправки за ароматната сол се смесват и се смилат в чопър.


2
Свински вратни пържоли с туршия 2

Пържолите се овкусяват с 1 с. л. от тази смес и се слагат в тава. Поръсват се със сос „Уорчестър” и соевият сос.


3
Свински вратни пържоли с туршия 3

Налива се телешкият бульон, покриват се с алуминиево фолио и се пекат в загрята  на 200 градуса фурна за 30 минути.


4
Свински вратни пържоли с туршия 4

След това фолиото се маха и се запичат за още 10 минути. Сервират се с туршията, която предварително е полята с олиото.

 


 


Съвет: Останалата ароматна сол пресипете в бурканче и използвайте за овкусяване на всякакви меса.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2014
Нямах домашен телешки бульон и използвах кубче. А ароматната сол стана уникална. Вместо черен синап /не можах да открия в магазина/, сложих 2 ч. л. бял. Благодаря ви!
4.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2013
Интересна и нестандартна рецепта!Пържолите станаха много вкусни!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2014
Уникално вкусни пържоли! В къщи съпругът ми приготвя месата, но снощи каза, че вече честта ще е моя - отстъпва ми фурната!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Стават страшно крехки, аз ги направих с бренди,защото нямаше сос Уорчестър наблизо, супер са!!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Тази вечер ще го пробвам :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: