Свински врат със сос

Крехко месо с билкова коричка и грахово пюре
Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2011
Свински врат със сос
 
Необходими продукти:
1 кг свински врат (цяло парче)
1 глава чесън
300 мл червено вино
50 г краве масло
олио за пържене

за подправката:
1 с. л. кориандър на зърна
1 ч. л. сух чесън
кората от 1 лимон
1 с. л. пипер меланж
2 дафинови листа
1 стрък розмарин
1 ч. л. кимион
1 с. л. червен пипер
3 с. л. морска сол

за пюрето от грах:
500 г замразен грах
1/2 глава лук
1 с. л. краве масло
1 с. л. зехтин
1 ч. ч. пилешки бульон
4 листа мента

за тестото:
300 г брашно
150 мл вода


Начин на приготвяне:
1
Свински врат със сос

Продуктите за подправката се смилат в блендер. Свинският врат се запържва в малко олио от всички страни и след това се овалва в подправката.


2
Свински врат със сос 2

На дъното на керамичен съд се слагат клечки. Отгоре се слага месото заедно с разполовената глава чесън.


3
Свински врат със сос 3

От брашното и водатата се омесва тесто и с него се запечатва съда. Месото се пече в предварително загрята на 140 градуса фурна за 4 часа (или на 100 градуса за 8 часа).


4
Свински врат със сос 4

Когато е готово се изважда от съда, а чесънът и сосът се запазват.


5
Свински врат със сос 5

Виното се редуцира наполовина и се прибавя соса от печенето. Касеролата се дърпа от котлона и се прибавя студеното маслото. Разбърква се добре.


6
Свински врат със сос 6

Лукът за пюрето се наситнява и се запържва до прозрачност в маслото и зехтина. Добавя се предварително размразеният грах. Налива се и пилешкият бульон и съдът се оставя на котлона докато грахът омекне.


7
Свински врат със сос 7

Когато грахът омекне, в съда се изстисква печеният чесън и се слагат листата мента. Пасира се и се претрива през цедка.


8
Свински врат със сос 8

Месото се нарязва и се поднася полято с винения со,с върху канапе от пюрето от грах.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
здравейте ,искам само да ви поздравя със страхотните рецепти който поднасяте всеки ден ,продължавйте все така,поздравления и успех.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: