Свински шол със сос от червено вино и хвойна

Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2010
Свински шол със сос от червено вино и хвойна
 
Необходими продукти:
800 г свински шол
4 с. л. зехтин
1 с. л. плодчета хвойна
100 г арпаджик
300 мл червено вино
1 кубче телешки бульон
4 скилидки чесън
1 с. л. доматено пюре
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
1 стрък розмарин за украса


Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на хапки и се запържва в зехтина за 3–4 минути. Овкусява се със сол и пипер и се сипва виното.
2
Доливат се 300 мл вода с разтворения бульон и се вари на слаб огън 20 минути. Слагат се хвойната и почистеният арпаджик. Ако е необходимо, се долива вода.
3
Добавят се чесънът, нарязан на шайби, и доматеното пюре. Накрая към яхнията се прибавя маслото и се разбърква добре.
4
Ястието се поднася украсено с розмарина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: