Свински шницел с броколи и сметана

Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2009
Свински шницел с броколи и сметана
 
Необходими продукти:
200 г свинско бонфиле
1/2 ч. ч. брашно
2 яйца
100 г галета
1 к. ч. олио
100 г броколи
30 г краве масло
50 г бекон
50 мл бяло вино
60 г заквасена сметана
1 ч. л. сусамово семе
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинското бонфиле се почиства от ципите, разрязва се надлъжно и се начуква през найлон да се изтъни, без да се разкъсва. Овкусява се със сол и черен пипер и се панира в брашното, яйцата, галетата и сусама. Пържи се в сгорещеното олио, изважда се и се отцежда върху салфетки.
2
Накъсаните на розички броколи се запържват в кравето масло. Прибавя се нарязаният надребно бекон, запържва се и се задушава с виното. Сипва се сметаната и се изчаква да се хомогенизира. С приготвения сос се гарнира изпърженият свински шницел.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: