Свински шишчета

Приготвени в азиатски стил
Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г свински врат без кост (цяло парче)
30 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 жълта калифорнийска чушка
1 червена чушка
1 глава червен лук
2 с. л. светъл соев сос
2 с. л. рибен сос
1 с. л. сос „Хойсин“
1 с. л. мед
сусам за поръсване
салата „Айсберг“ за поднасяне


Начин на приготвяне:
1
Свински шишчета
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се смесва с меда, трита вида сос и настъргания джинджфил.
2
Свински шишчета 2
Месото се реже на тънко и се разбърква с получената марината. Оставя се около 2 часа в хладилник.
3
Свински шишчета 3
Лукът и чушките се почистват и се режат на парчета.
4
Свински шишчета 4
Месото и зеленчуците се нанизват на бамбукови шишчета и се мажат с олио.
5
Свински шишчета 5
Пекат се на грил тиган от всички страни.
6
Свински шишчета 6
Поднасят се, поръсени със запечен сусам върху листа от салата „Айсберг“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: