Свински шишчета

Вкусни и лесни за приготвяне
Източник: Мария Шопова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.02.2016
Свински шишчета
Свински шишчета
Свински шишчета
Свински шишчета
Свински шишчета
 
Необходими продукти:
500 г свински пържоли (без кост)
1/2 пакетче сметана

за маринатата:
9-12 с. л. зехтин
150-200 мл бяло вино
5-7 с. л. универсален сос
2-4 с. л. соев сос

за гарнитурата:
8-10 големи картофа


Начин на приготвяне:
1
Нарежете месото на средно големи хапки.
2
Накиснете хапките в маринатата, приготвена от виното, соевия сос, зехтина и универсалния сос. Добре е да ги оставите да престоят в маринатата минимум 30 минути.
3
Набучете маринованите хапки на шишчета.
4
Шишчетата се пържат в предварително загрята мазнина, докато покафенеят.
5
С останалата част от маринатата може да приготвите сос, като добавите малко сметана и загреете сместа на котлона, като разбърквате, докато сосът се сгъсти.
6
За гарнитура пригответе картофено пюре.



Съвет:
По желание на шишчетата може да сложите и зеленчуци, като те трябва да са нарязани на по-малки парчета от месото, защото в противен случай, зеленчуците ще изгорят, а месото ще остане сурово.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: