Свински шишчета по грузински

Изкусно мариновани и апетитно запечени на жар
Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг свинска плешка
2 глави червен лук
3 дафинови листа
2 с. л. заквасена сметана
2 с. л. бял винен оцет
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус
питки за дюнер


Начин на приготвяне:
1
Свински шишчета по грузински
Месото се нарязва на големи кубчета.
2
Свински шишчета по грузински 2
Едната глава лук се реже на полумесеци и се слага в купата при месото. Прибавят се зърната черен пипер, дафиновите листа, сметаната, оцетът, сол на вкус и се разбъркват. Месото се оставя за една нощ в хладилник, да се маринова.
3
Свински шишчета по грузински 3
След това се нанизва на метални шишове и се готви над жарта, слагат се две метални шиша за основа, на тях се поставят другите шишове, като се обръща периодично.
4
Свински шишчета по грузински 4
Гарнира се с останалия лук, нарязан на шайби, и с парчета хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2017
Да, Звездица, разбира се, може да се приготвят и на грил тиган, но вкусът няма да е същият.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2017
Рецептата ме заинтригува, но моля кажете ми, дали шишчетата могат да се приготвят на грил-тиган?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: