Свински рулца в азиатски стил

С плънка от зеленчуци и соеви кълнове, поднесени със сос от джинджифил, чесън и соев сос
Източник: Бон Апети
Дата: 07.08.2012
Свински рулца в азиатски стил
 
Необходими продукти:
250 г свинско контрафиле
1 морков
1/2 краставица
100 г соеви кълнове
2 стръка зелен лук
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1/2 малка глава лук
3 скилидки чесън
25 г пресен джинджифил
100 мл светъл соев сос
1 с. л. сусамово олио
2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Свински рулца в азиатски стил

Морковите, краставицата и зеленият лук се нарязват на тънки пръчици. Соевите кънове се бланшират в гореща вода и след това се заливат със студена.


2
Свински рулца в азиатски стил 2

Месото се почиства и се нарязва на тънки филийки. След това се начуква между два листа фолио за свежо съхранение, за да се изтъни. Овкусява се със сол и черен пипер.


3
Свински рулца в азиатски стил 3

Във всяко патче се слагат малко зеленчуците и соеви кълнове.


4
Свински рулца в азиатски стил 4

Навиват се стегнати рулца.


5
Свински рулца в азиатски стил 5

Пекат се на сух тиган под капак. (Ако тиганът е с незалепващо покритие, няма нужда от капак.)


6
Свински рулца в азиатски стил 6

Джинджифилът се настъргва, а лукът и чесънът се наситняват. Смесват се със сумовото олио, соевият сос и захарта. Рулцата се сервират със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: