Свински рулца с кестени, спанак и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г месо от свински бут (шол)
1 с. л. горчица
2 с. л. соев сос
3-5 с. л. олио
1 кубче телешки бульон
1 глава лук
100-150 г замразен спанак
150 г печурки
200 г кестени
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински рулца с кестени, спанак и гъби
Всеки кестен се поставя върху дъска с плоската част надолу и върху издадената му част се прави кръстообразен разрез. След това кестените се поставят в тенджера с кипнала подсолена вода и се варят 20 минути. Охлаждат се леко, обелват се и се натрошават в купа.
2
Свински рулца с кестени, спанак и гъби 2
Месото се нарязва на филийки, които се изтъняват и се поръсват със сол и черен пипер.
3
Свински рулца с кестени, спанак и гъби 3
Лукът се нарязва наситно и се запържва за 2 минути в предварително загрятото олио (2 с. л.). След това половината лук се изважда, в тигана се слагат нарязаните на филийки печурки и се запържват на силен огън.
4
Свински рулца с кестени, спанак и гъби 4
Сипва се спанакът, ароматизира се със соев сос, добавят се кестените и се разбърква добре.
5
Свински рулца с кестени, спанак и гъби 5
Върху всяко парче месо се сипва от приготвената плънка и се завива, така че да стане руло.
6
Свински рулца с кестени, спанак и гъби 6
Рулата се увиват с конец и се връзват, така че да не се разтворят по време на пърженето.
7
Свински рулца с кестени, спанак и гъби 7
Рулата се пържат в останалото олио. Щом се зачервят, се обръщат, в тигана се слага горчицата, наливат се 2 пръста вода и се стрива бульонът. Добавя се отделеният в началото на готвенето запържен лук и се оставя да къкри 30 минути под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: