Свински ребра в сос от червен боб

Тук се изисква търпение, което ще бъде възнаградено от превъзходния резултат на финала
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински ребра (цели)
4 скилидки чесън
3 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. зехтин
1 ч. л. тъмно синапено семе
1/4 ч. л. чили на прах
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус

за соса:
150 г червен боб
1 глава чесън
2 глави червен лук
5 с. л. тъмен соев сос
3 с. л. червен винен оцет
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински ребра в сос от червен боб

Ребрата се слагат в съд, отгоре се разпределят ароматите – цели скилидки чесън, синапено семе, дафиновия лист, чилито, сол, черен пипер и 2 с. л. от зехтина. Оставя се да се мариноват минимум за 4 часа.

 


2
Свински ребра в сос от червен боб 2

После се налива пилешкият бульон, съдът се затваря и месото се пече в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор, за  3–4 часа.

 


3
Свински ребра в сос от червен боб 3

Бобът се накисва от предната вечер, след това се сварява в 1,5 л вода, като първата се сменя. Не се отцежда.

.


4
Свински ребра в сос от червен боб 4

В 2 с. л. от зехтина за соса се запържва лукът, нарязан на полумесеци, след това се добавят  разполовените скилидки чесън. Пържи се до карамелено.

 


5
Свински ребра в сос от червен боб 5

Наливат се соевият сос и виненият оцет и сместа се слага при боба, вари се още около 5 минути. Пасира се и се прецежда. Подправя се със сол и черен пипер и по желание се налива от прецедения сос от печенето на ребрата – около 300 мл.

 


6
Свински ребра в сос от червен боб 6

В останалия зехтин се запържват ребрата, нарязани на порции. После се сервират върху бобения сос


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2013
Много вкусно се получи!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Да, количеството ще е 400-500 г отцеден от консерва.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
дали става с боб от консерва?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: