Свински ребра с боровинкова глазура

Леко пикантни, леко сладки и много апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински ребра
1 ч. л. сух лук
1 ч. л. сух чесън
2 щипки чили
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. морска сол
зехтин за намазване

за боровинковата глазура:
200 г боровинки
120 мл боровинков оцет
80 г мед
1 щипка чили на прах
1 скилидка чесън
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински ребра с боровинкова глазура
Морската сол се счуква в хаванче, заедно със сушените лук и чесън, чилито и мащерката.
2
Свински ребра с боровинкова глазура 2
Ребрата се натриват с тази смес от всички страни, намазват се със зехтин и се пекат около 2 часа в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
3
Свински ребра с боровинкова глазура 3
Глазурата се приготвя като боровинките, боровинковият оцет и медът се смесват и се готвят на слаб огън, докато сместа се сгъсти.

4
Свински ребра с боровинкова глазура 4
Добавят се стритият на паста чесън, чилито и сол на вкус.
5
Свински ребра с боровинкова глазура 5
Ребрата се намазват с част от глазурата и се пекат около 5 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.

6
Свински ребра с боровинкова глазура 6
Сервират се с останалата глазура.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2015
Страхотна рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2015
Получи се перфектно !!!
1.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2015
Ооо неее,сладки ребърца.Веднъж опитах и никога няма да повторя.А дъщеря ми ги обожава.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: