Свински ребра с боб в гювеч

Източник: Zornica Petrova
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.01.2016
Свински ребра с боб в гювеч
Свински ребра с боб в гювеч
 
Необходими продукти:
600-700 г свински ребра
250-300 г боб
2 средно големи глави лук
4-5 с. л. домати (от консерва)
1-2 с. л. олио
брашно
червен пипер
джоджен
чубрица
сол


Начин на приготвяне:
1
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. След това изхвърляме водата, в която се е киснал боба, изплакваме го и го оставяме да се отцеди.

2
Запечатваме месото в мазнината и го подреждаме на дъното на глинен гювеч.
3
Покриваме месото с боба и по желание добавяме 1 сушена люта чушка.
4
Добавяме ситно нарязания лук и заливаме ястието с вода.
5
Похлупваме гювеча и го слагаме в студена фурна. Готвим ястието на 150 градуса до готовност.

6
Подправяме готовото ястие с червен пипер, джоджен, чубрица и сол на вкус и го сгъстяваме с брашно.



Съвет:
По желание може да се направи запръжка от 1/2 глава лук, доматено пюре, червен пипер и брашно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


297 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: