Свински ребра с барбекю сос и пържени картофи

Пикантно и безумно вкусно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2011
Свински ребра с барбекю сос и пържени картофи
 
Необходими продукти:
2 кг свински ребра
1 кг картофи
200 мл кола
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. кориандър на листа
50 г кафява захар
2 ч. л. сол
мазнина за пържене

за барбекю соса:
1 глава лук
3–4 скилидки чесън
1 с. л. краве масло
80 мл бърбън
200 г кетчуп
2 с. л. доматено пюре
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. сос „Уорчестър“
50 г кафява захар
1 к. л. чипотле на прах
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Свински ребра с барбекю сос и пържени картофи

Двата вида кориандър, солта, кимионът и захарта се смесват и с тях се овкусяват ребрата.

2
Свински ребра с барбекю сос и пържени картофи 2

Ребрата се слагат прави в тава, сипват се колата и 1 ч. ч. вода, тавата се покрива най-напред със стреч фолио, след това с алуминиево фолио (покриват се първо със стреч фолио, за да не залепнат ребрата за алуминиевото) и се пекат във фурна на 140 градуса около 4 часа.


3
Свински ребра с барбекю сос и пържени картофи 3

Барбекю сосът се приготвя, като лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в маслото, след което се деглазират с бърбъна. Сместа се оставя да къкри на бавен огън 20–30 минути, докато се сгъсти.


4
Свински ребра с барбекю сос и пържени картофи 4

Към сгъстената вече смес се добавят кетчупът, доматеното пюре, балсамовият оцет, сосът „Уорчестър“, захарта, солта и чипотълът. След това сосът се пасира и се прецежда.


5
Свински ребра с барбекю сос и пържени картофи 5

Когато ребрата се изпекат, се намазват с приготвения барбекю сос и се запичат в предварително загрята фурна на 200–220 градуса, докато се карамелизира сосът.


6
Свински ребра с барбекю сос и пържени картофи 6

Картофите се обелват и се режат на жулиен, след което се пържат в загрятата мазнина.


7
Свински ребра с барбекю сос и пържени картофи 7

Ребрата се сервират в подходяща чиния, гарнирани с пържените картофи.


 


 


 


Съвет:


Чипотълът на прах може да се замени с лют червен пипер.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2023
Благодаря за информацията! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2023
Здравейте, Йоана! За кориандъра – да, сушени листа ползвахме. Ако не го намерите, просто го пропуснете, защото няма с какво да се замени. Чипотлето – опушена, изсушена и стрита чушка халапеньо, ако нямате, ползвайте лют пипер, какъвто имате. Поздрави от нас!
2.
Изпрати
лично съобщение

12.09.2023
Здравейте! Имам два въпроса: 1. Кориандърът на листа сух ли трябва да бъде? 2. Какъв вид е чипотлето?
1.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2014
Редовно посрещам гости с тези ребра. Всички много ги харесват.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: