Свински ребра с барбекю сос

Комбинация от много интересни вкусове, която няма как да не остави трайни спомени от крайния резултат
Източник: Бон Апети
Дата: 04.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг свински ребра (малки)
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус

за ароматните трохи:
2 филии хляб
50 г краве масло
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за соса:
1/2 кг тамаринд на шушулки (или 200 г готово пюре от тама
125 мл ябълков сок
1 с. л. кетчуп
2 с. л. сос „Уорчестър“
1 ч. л. лют сос
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. кориандър на зърна


Начин на приготвяне:
1
Свински ребра с барбекю сос

Тамариндът се обелва, почиства се от твърдата жилка и семенцата. Месестата част се отделя в купа.

 


2
Свински ребра с барбекю сос 2

Ребрата се слагат в тенджера, заливат се с литър и половина студена вода, слагат се черният пипер, лукът, нарязан на четири, смачканите небелени скилидки чесън и дафиновите листа. Посолява се и се варят 2 часа на умерен огън.

 


3
Свински ребра с барбекю сос 3

Изваждат се в тава върху решетка. Бульонът се запазва, като 125 мл от него се използва за соса, а останалият – за супа по желание.

 


4
Свински ребра с барбекю сос 4

Хлябът се смила на трохи , към него се прибавят магданозът, без дебелите дръжки, и отново се смила. Прибавят се към разтопеното масло и се разбърква. Сместа се овкусява със сол и черен пипер.

 


5
Свински ребра с барбекю сос 5

Ароматната смес се поръсва върху ребрата. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с ветилатор, за 15 минути.

 


6
Свински ребра с барбекю сос 6

В касерола се смесват месестата част от тамаринда, ябълковият сок, кетчупът, сосът „Уорчстър“, лютият сос и пушеният червен пипер. Наливат се 125 мл от бульона на ребрата, поръсват се смленият кориандър и чесънът на прах. Оставя се за 15 минути на умерен огън, леко да се сгъсти. Прецежда се. Сосът се поднася към ребрата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


313 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: