Свински ребра на фурна

Апетитно запечени
Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг свински ребра
40 г краве масло
200 мл фреш от портокал
50 мл олио
2 скилидки чесън
1 глава лук
4 с. л. доматен концентрат
2–3 с. л. захар „Мусковадо“
2 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. пушен лют червен пипер
1 с. л. бял винен оцет
1 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински ребра на фурна
Ребрата се овкусяват със сол и черен пипер, намазват се с олио и се запичат на загрята плоча, докато хванат загар.
2
Свински ребра на фурна 2
Прехвърлят се в тава, застлана с пергаментова хартия, покриват се с алуминиево фолио и се пекат 2 часа в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
3
Свински ребра на фурна 3
Лукът и чесънът за соса се смилат в блендер. Запържват се в загрятото в тенджера масло (за 3–5 минути).
4
Свински ребра на фурна 4
Добавят се портокаловият сок, доматеният концентрат, оцетът, сосът „Уорчестър“, захарта, соевият сос, пушеният пипер, сол и черен пипер на вкус. Вари се на слаб огън 10 минути, ако е нужно се налива малко вода.
5
Свински ребра на фурна 5
Ребрата се изваждат, нарязват се на по-малки парчета и се подреждат върху скарата на фурната, поставена в тава.
6
Свински ребра на фурна 6
Месото се намазва със соса и се допича за около 5 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Свински ребра на фурна 7
Ребрата се сервират с останалия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: