Свински ребърца в тракийски сос

Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г свински ребра
1 ч. л. сол
4 -5 чушки от туршия
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 пъпки карамфил
1/2 буркан стерилизирани домати
1 канелена кора
4 с. л. винен оцет
1 с. л. захар
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. зърна черен пипер
1/2 ч. л. джинджифил
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Свински ребърца в тракийски сос
Ребрата се насичат на три части. Сваряват се в тенджера под налягане за около 20 минути, като в началото на варенето водата се посолява.
2
Свински ребърца в тракийски сос 2
Лукът и чушките се нарязват наситно и се слагат в малка тенджера заедно с доматения сок и наситнените домати. Посолява се.
3
Свински ребърца в тракийски сос 3
В тензух се слагат черният пипер и карамфилът, връзва се и се поставя в тенджерата. Добавят се канелената кора, захарта, оцетът, наситненият чесън и червеният пипер. Щом кипне, се похлупва и ври 25 минути. След това вързопчето с подправките и канелената кора се изваждат.
4
Свински ребърца в тракийски сос 4
Сосът се сипва в подходяща йенска тава (част от него се запазва за декорация), отгоре се нареждат сварените ребра. Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: