Свински пурички

Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2005
Свински пурички
 
Необходими продукти:
150-200 г свинска кайма
3-4 резена джинджифил
1 стрък пресен чесън
1-2 с. л. соев сос
1 с. л. бяло вино
1/2 ч. л. сусамово олио
олио за пържене
6 листа точени кори
100 г соеви кълнове
7-8 гъби шийтаке
3-4 пера пресен лук
1 клонка английска целина
1 с. л. олио
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Свински пурички
Гъбите се заливат с вряла вода, за да набъбнат. Джинджифилът, чесънът, гъбите и перата пресен лук се нарязват наситно, целината – диагонално.
2
Свински пурички 2
Джинджифилът и чесънът се запържват в предварително загрято олио, докато се зачервят. Добавя се каймата и се бърка, за да стане на трохи. След 3-4 минути се наливат соев сос, сусамово олио и бяло вино. Когато течността се изпари, сместа се прехвърля в купа.
3
Свински пурички 3
Целината се запържва за 2 минути в предварително загрято олио. Добавят се соевите кълнове и наситнените шийтаке. Сотират се за кратко и се посоляват. Поръсват се с наситнените пера пресен лук.
4
Свински пурички 4
Точените кори се нареждат една върху друга по 3 и се нарязват на 6 правоъгълника. Краищата на правоъгълниците се намазват с вода, в едната половина с лъжица се поставя от каймата и пържените зеленчуци и се завиват рулца.
5
Свински пурички 5
Рулцата се пържат, докато се зачервят. Изваждат се върху салфетка, за да се отнеме излишната мазнина. Сервират се с гарнитура от китайска салата от краставици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: