Свински пържоли „Цезар“

Тези пържоли ще увеличат потока на гости към дома ви
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински котлета
50 г сирене „Пармезан“

за овалване:
100 г брашно
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. сух риган
1/3 ч. л. сух чесън
1/3 ч. л. сух лук
1/3 ч. л. мащерка
1/3 ч. л. сух розмарин
черен пипер

за соса:
2 филета аншоа
2 скилидки чесън
2 жълтъка
50 мл зехтин
40 г сирене „Пармезан“
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. дижонска горчица
1/2 с. л. сос „Уорчестър“
сол


Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли „Цезар“

Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол. Аншоата също се стрива на паста. Смесват се в купа заедно с горчицата, уорчесъра, сока от лимона и  жълтъците. Разбива се.

 


2
Свински пържоли „Цезар“  2

Постепенно се налива зехтинът, при постоянно бъркане. Сипва се настърганият на ситно ренде пармезан и се разбърква.

 


3
Свински пържоли „Цезар“  3

Брашното се смесва с всички сухи съставки за овалване.

 


4
Свински пържоли „Цезар“  4

Котлетите се овалават в ароматното брашно и след това се потапят в соса.

 


5
Свински пържоли „Цезар“  5

Слагат се в тава и се поръсват с настъргания пармезан.

 


6
Свински пържоли „Цезар“  6

Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (33)
33.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2017
нямах аншоа и не сложих, може би затова не ми станаха сочни
32.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2016
На вид не ми се получиха много, но бяха много вкусни :)
31.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2015
Приготвих рецептата с пилешко и стана многооо вкусно!
30.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2015
Страшно вкусни и лесни за приготвяне. Пържолките стават много ароматни благодарение на многото на брой подправки, аншоата и соса Уорчестър. Буквално излизат панирани от фурната с вкусна хрупкава коричка, а вътре са сочни и крехки. Препоръчвам ги на любителите на свинско, които са готови да го опитат в малко по-нетрадиционна комбинация! :)
29.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2015
Ухаят страхотно и ще бъдат дегостирани съвсем скоро! И на мен ми се наложи да направя допълнително сос за овалване, но и пържолките бяха повече, та затова не стигна предполагам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: