Свински пържоли с магданозено песто

Крехки и ароматни
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли с кост
3 връзки магданоз
3 скилидки чесън
80 мл зехтин
50 г печени бадеми
2 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
олио за намазване

за лука:
300 г лук шалот
50 г краве масло
50 мл балсамов оцет
1 сушена люта чушка
1 скилидка чесън
2–3 стръка мащерка
1 с. л. мед
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли с магданозено песто
Листата от магданоза, скилидките чесън и бадемите се смилат в блендер със зехтина, лимоновия сок, сол, черен пипер и 30 мл вода.
2
Свински пържоли с магданозено песто 2
Пържолите се мариноват в тази смес за около 4 часа. След това се готвят за по 2–3 минути от всяка страна върху загрята плоча, намазана с олио.
3
Свински пържоли с магданозено песто 3
Прехвърлят се в тава, застлана с пергаментова хартия, посоляват се и се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
4
Свински пържоли с магданозено песто 4
Лукът се разполовява по дължина и се пържи в маслото до златисто. Прибавят се смачканата скилидка чесън, стръковете мащерка, цялата чушка, медът, балсамовият оцет и сол на вкус. Разбърква се и се запича за 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, докато течността се редуцира.
5
Свински пържоли с магданозено песто 5
Пържолите се поднасят с лука.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2023
Направих само пържолите. Ароматни, крехки и много вкусни.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2018
Наистина крехки много ароматни , а за лука да не говорим .....превъзходен!Истинско гурме!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: