Свински пържоли с гъби и праз

Неустоимо апетитни
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли без кост
500 г дребни печурки
300 г праз
250 г животинска сметана
50 г пушен бекон
350 мл пилешки бульон
2 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 ч. л. майоран
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински пържоли с гъби и праз
Месото се овкусява със сол и черен пипер, поръсва се с брашно от двете страни и се запържва в 1 с. л. олио, докато стане златисто.
2
Свински пържоли с гъби и праз 2
Прехвърля се в керамична тава.
3
Свински пържоли с гъби и праз 3
В съда от готвенето на месото, се запържват почистените и разполовени по дължина гъби. Овкусяват се със сол и черен пипер. Изваждат се.
4
Свински пържоли с гъби и праз 4
Запържва се беконът, нарязан на кубчета. Прибавя се наситненият праз и щом се запържи, се налива бульонът.
5
Свински пържоли с гъби и праз 5
Овкусява се с майорана, сол и черен пипер. Готви се 5–10 минути, сипва се сметаната и се оставя за още 5–10 минути.
6
Свински пържоли с гъби и праз 6
Добавят се гъбите. Сместа се разбърква и с нея се заливат пържолите.
7
Свински пържоли с гъби и праз 7
Тавата се покрива с алуминиево фолио и ястието се пече 1 час в загрята на 160 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2024
Аз предпочетох да не пържа месото, а да го пека директно във фурната и като станаха готови, просто заливах всяка порция пържола със сосчето. Стана много вкусно.
8.
Изпрати
лично съобщение

18.11.2021
Ястието е наистина много вкусно, месото става невероятно крехко а сосът е богат наситен вкус.
7.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2018
Много вкусно ястие. Овкусих риган, вместо майорана.
6.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2017
Тази рецепта не е по моят вкус!
5.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2017
+няколко картофа и моркова нарязани на едро и вместо тава ползвах глинен гювеч ... стана нещо уникално :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


229 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: