Свински котлети с винен сос

Нещо малко по-така за вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 дебели свински котлета
200 мл бяло вино
1 връзка магданоз
4 скилидки чесън
100 г крем сирене
40 г краве масло
30 мл зехтин
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински котлети с винен сос
Котлетите се режат през средата към костта, като пеперуда. Овкусяват се със сол и черен пипер отвътре и отвън.
2
Свински котлети с винен сос 2
Две скилидки чесън се стриват на паста с малко сол и се смесват с крем сиренето и наситнения магданоз.
3
Свински котлети с винен сос 3
Пържолите се намазват с тази смес от вътрешната страна и се затварят. Ако е необходимо, се защипват с клечки или шишчета.
4
Свински котлети с винен сос 4
Котлетите се овалват в брашно и се пържат от двете страни до златисто в сгорещения зехтин. Добавят се и останалите две, леко смачкани, скилидки чесън и се запържват.
5
Свински котлети с винен сос 5
Налива се виното и се оставя да се редуцира на слаб огън.
6
Свински котлети с винен сос 6
Котлетите се изваждат от съда.
7
Свински котлети с винен сос 7
Сосът от тигана се прецежда.
8
Свински котлети с винен сос 8
Към него се слага студеното масло и се разбърква.
9
Свински котлети с винен сос 9
Готовите котлети се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Не бяха лоши, на мен малко сухички ми се получиха, но сигурно от месото...
9.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2015
Уникално вкусни :)
8.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2015
Идеална вечеря с гарнитура картофено пюре и задушени гъбки.
7.
Изпрати
лично съобщение

10.12.2014
Страхотни котлети стават по този начин! Много вкусни! :)
6.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2014
Вкусно ястие, малко пипкаво, но си струва!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: