Свински котлети с лозови сармички в сос "Рокфор"

Гост: Елица Котева, главен готвач в ресторант "Крим"
Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2002
Свински котлети с лозови сармички в сос
 
Необходими продукти:
4 свински котлета
4 лозови сармички
100 г черен ориз
50 г бял ориз
50 г сирене “Пармезан” (или кашкавал)
150 г сметана
100 г синьо сирене
4 с. л. вода


Начин на приготвяне:
1
Свински котлети с лозови сармички в сос
В кипяща подсолена вода се слагат малко олио и щипка сол. Сипват се двата вида ориз. Сварява се и се изцежда.
2
Свински котлети с лозови сармички в сос
Котлетите се овкусяват със сол и пипер. Пържат се в силно загрято олио 6-7 минути, изваждат се и се отцеждат.
3
Свински котлети с лозови сармички в сос
Върху всеки котлет се поставя по 1 лозова сармичка и се поръсва със сирене “Пармезан” или кашкавал. Запичат се за 2-3 минути в максимално загрята фурна.
4
Свински котлети с лозови сармички в сос
Сосът се приготвя, като в съд със загрята вода се разтопява натрошено синьо сирене. Прибавя се течна сметана. Разбърква се 2-3 минути и се оттегля от котлона.
5
Свински котлети с лозови сармички в сос
В средата на голяма затоплена чиния се поставя оризът, от четирите му страни се подреждат котлетите и се заливат с горещия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: