Свински котлети на бавен огън

Във Флоренция наричат ястието ариста
Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг свински котлети (цяло парче)
2 глави червен лук
2 връзки моркови
2 стръка розмарин
2 скилидки чесън
3 с. л. зехтин (+ за намазване)
2 с. л. тъмен балсамов оцет
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински котлети на бавен огън
Свинското се цепва близо до кокала.
2
Свински котлети на бавен огън 2
Месото покрай ребрата се отделя и се нарязва наситно.
3
Свински котлети на бавен огън 3
Розмаринът и чесънът се накълцват и се смесват с настърганата лимонова кора и нарязаното месо. Сместа се слага в отвора на свинското.
4
Свински котлети на бавен огън 4
Месото се завързва, намазва се със зехтин и се овкусява със сол и черен пипер.
5
Свински котлети на бавен огън 5
Морковите се белят, а лукът се реже на лодки. Зеленчуците се овусяват със сол, зехтина и балсамов оцет.
6
Свински котлети на бавен огън 6
Прехвърлят се в тава и се заливат с 350 мл вода.
7
Свински котлети на бавен огън 7
Поставя се скара, а върху нея се слага месото.
8
Свински котлети на бавен огън 8
Пече се в загрята на 100 градуса фурна с вентилатор за 2 часа и 30 минути и още 30 минути на 200 градуса с вентилатор.
9
Свински котлети на бавен огън 9
Оставя се да почине 15 минути и се нарязва. Поднася се със зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


260 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: