Свински котлет с пролетна гарнитура

Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 1/2 - 2 кг свински котлет
100 г бекон
2 с. л. горчица
20 мл червено вино

за гарнитурата:
1 връзка лапад
1/2 връзка рукула
2 шепи спанак
1 скилидка чесън
1 кубче гъбен бульон
3-4 с. л. зехтин

за пюрето:
1 кг картофи
1 глава лук
1 морков
100 г заквасена сметана

за сухата марината:
4 зърна бахар
1 с. л. морска сол
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. кимион
1 ч. л. кориандър
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински котлет с пролетна гарнитура
Месото се обезкостява. Бахарът се поставя в гаванка и се стрива с морска сол, чубрица, кимион, черен пипер, кориандър. С тях се натрива месото. Добре е да се остави да отлежи известно време.
2
Свински котлет с пролетна гарнитура 2
Месото се запържва в голяма тава с предварително загрято олио. Обръща се периодично.
3
Свински котлет с пролетна гарнитура 3
Когато месото се зачерви, тавата се оттегля от котлона и се слагат нарязаните на 4 лук и морков. Пече се около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовността се проверява с дървено шишче.
4
Свински котлет с пролетна гарнитура 4
Лападът се почиства от стъблата и заедно с рукулата и спанака се нарязва на едри парчета.
5
Свински котлет с пролетна гарнитура 5
Беконът се нарязва на парчета и се изпича на сух тиган. Щом се сотира, се налива мазнината от месото, добавят се виното и горчицата. След 2-3 минути се наливат 200 мл гореща вода, посолява се.
6
Свински котлет с пролетна гарнитура 6
Картофите се сваряват, посоляват се. Изпечените парчета лук и моркови се нарязват наситно и се смесват с картофите, добавя се сметаната. Намачква се.
7
Свински котлет с пролетна гарнитура 7
Скилидката чесън се запържва в предварително загрят зехтин. След това се изважда и в мазнината за кратко се запържват нарязаните лапад, рукула и спанак, стрива се бульонът.
8
Свински котлет с пролетна гарнитура 8
Месото се сервира нарязано на филийки, като всяка порция се поднася с пюре и зеленчукова гарнитура. Полива се със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: