Свински кебап в латино стил

Източник: Бон Апети
Дата: 27.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свинско месо от бут
200-220 г ориз
2 домата
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 кубче пилешки бульон
5 с. л. олио
4-5 с. л. брашно
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. кориандър
1/4 ч. л. чесън на гранули
1/4 ч. л. черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Свински кебап в латино стил
В найлонова торбичка се смесват брашното, кимионът, чесънът на гранули, черният пипер, кориандърът и солта за панировката. Месото се нарязва на малки парчета, изсипва се в плика и се овалва добре.
2
Свински кебап в латино стил 2
След това всичко се пресипва в голяма цедка и ненужното брашно се изтръсква. Месото се запържва в тенджера с предварително загрято олио. Изважда се в чиния.
3
Свински кебап в латино стил 3
Зеленчуците се нарязват надребно и се запържват за 2-3 минути в олиото, в което е пържено месото, като чесънът и доматите се слагат малко по-късно.
4
Свински кебап в латино стил 4
Когато зеленчуците се запържат, месото се връща в тенджерата, посолява се, налива се малко вода и се задушава 15-20 минути.
5
Свински кебап в латино стил 5
Оризът се сварява в овкусена с пилешки бульон вода. Кебапът се сервира с гарнитура от ориз и салата от манго.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: