Свински ивички с черешов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 13.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свински бут без кост
5-6 с. л. олио за пържене
1 белтък
2 с. л. нишесте
1 с. л. соев сос
200 г череши
1/2 глава лук (30 г)
3 с. л. балсамов оцет
2-3 щипки бахар
1 щипка едро счукан лют пипер
1 резен джинджифил
захар и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински ивички с черешов сос
Месото се нарязва на ивички и сланината се почиства.
2
Свински ивички с черешов сос 2
Приготвя се марината, като нишестето, белтъкът и соевият сос се смесват добре. Изсипва се месото, разбърква се и се оставя да престои 30 минути.
3
Свински ивички с черешов сос 3
Маринованите ивички се пържат около 5 минути в предварително загрято олио. След това се изваждат и в същата мазнина се запържва наситненият лук, ароматизира се с настърган бахар и се изсипват обезкостените череши.
4
Свински ивички с черешов сос 4
След 30 минути се налива балсамовият оцет. Задушава се под капак 3 минути, налива се малко вряла вода, задушава се още 2-3 минути и черешите се намачкват. Поръсва се със сол, захар, наситнен джинджифил и едро счукан лют пипер.
5
Свински ивички с черешов сос 5
Месото се изсипва в готовата салса и се задушава 5 минути. След това се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: