Свински гърди с нахут

Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2004
Свински гърди с нахут
 
Необходими продукти:
250-300 г свински гърди
500 г нахут
2-3 печени червени чушки
6-7 с. л. олио
2 скилидки чесън
1 с. л. оцет
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински гърди с нахут
Нахутът се приготвя подобно на фасула, като от предния ден се накисва в хладка вода. След като набъбне, водата му се сменя и се вари, докато омекне. Ако е необходимо да се долее вода, тя трябва да е хладка. В случай че се използва тенджера под налягане, времето за варене е около 20 минути.
2
Свински гърди с нахут 2
Свинските гърди се обезкостяват, нарязват се на малки кубчета и се запържват заедно с костите под капак в силно загрятото олио до зачервяване. Добавят се нарязаните наситно чушки и чесънът, разбърква се и се пържи около минута. Поръсва се с червения пипер, солта и кимиона, разбърква се, оттегля се от котлона и костите се отстраняват.
3
Свински гърди с нахут 3
Свареният нахут се изцежда, след което се пасира или се смила. Прибавя се към запърженото месо и се пържи 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Сипват се оцетът и около 1/2 ч. ч. вода и се разбърква още няколко пъти. Свинските гърди с нахут се сервират в глинени гювечета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: